MEGABEDRAG OPGEHAALD DOOR RONDE TAFEL KATWIJK/NOORDWIJK

Opbrengst gaat naar ‘Stichting Strandhuisje’ & ‘Gezinshuis De Stal te Rijnsburg’

KATWIJK – Op donderdag 13 juni 2019 heeft de Ronde Tafel 115 Katwijk/Noordwijk met de 20ste editie van de Grote Katwijkse Haringtocht een megabedrag opgehaald van ruim € 51.000,-. Dit waanzinnige geldbedrag wordt verdeeld over twee goede doelen.

Het doel van de Grote Katwijkse Haringtocht is de gasten een bijzondere en verrassende avond voorschotelen, terwijl de ‘Tafelaars’ met een veiling en loterij geld ophalen voor het goede doel.

De tocht der tochten

Traditiegetrouw vond deze avond weer plaats op de rondvaartboot “River Queen”, beschikbaar gesteld door Rederij van Hulst. Met aan boord ruim honderdzeventig gasten, die genoten van culinaire verrassingen, bereid door cateringbedrijf Cor Jansen. Sponsor van de heerlijke ‘Hollandse nieuwe’ en van de oesters was dit jaar Brand Seafood. De haring smaakte iedereen goed en een oesterman voorzag de gasten van heerlijke oesters, uiteraard onder het genot van een drankje.

Tijdens de vaartocht veilden en verlootten de veilingmeesters Arie Balkenende en Korneel van der Plas de mooiste kavels, beschikbaar gesteld door onder andere Niek van der Plas, Heineken, Bussinesclub Katwijk, Marina Rijnsburg, Cor Jansen Catering, Van Rhijn Bouw, Businessclub Quick boys, SandCbar en nog vele andere sponsoren. Bike Totaal/Frans Luyten heeft ook  deels bijgedragen aan de hoofdprijs van de loterij: een gloednieuwe Vespa-scooter en elektrische fiets. De belangrijkste kavel – het Katwijkse vaatje met Hollandse Nieuwe ging dit naar de familie Jongeneel.

 

Opbrengst wordt geschonken aan

Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar een nieuw goed doel, namelijk ‘Stichting Strandhuisje’. De nieuwe stichting wil een bijdrage leveren aan de verbetering van de levenskwaliteit van uitbehandelde kankerpatiënten en hun dierbaren. Dit willen zij realiseren door patiënten en hun naasten een verblijf (midweek of weekend) aan te bieden in een strandhuisje in Katwijk. “Met dit waanzinnige bedrag kan er minstens één strandseizoen worden bekostigd voor het verblijf van terminaal zieke mensen in een strandhuisje in Katwijk aan Zee”,  aldus Helmut Schwaneberg  voorzitter van de Haringtochtcommissie.

Tevens wordt er een bedrag geschonken aan de realisatie van gezinshuis “de Stal” te Rijnsburg. In Nederland zijn er bijna 25.000 kinderen die (tijdelijk) niet meer bij hun ouders kunnen wonen. In Rijnsburg woont een echtpaar die zich het lot van deze kinderen heeft aangetrokken. Zij hebben het plan opgevat om zich volledig in te zetten als pleegouders voor kinderen. Het doel is om in gezinshuis De Stal acht pleegkinderen een veilig en liefdevol thuis te geven, waarbij het streven is de kinderen zoveel mogelijk als gezin bij elkaar te houden.

Over de Ronde Tafel 115 Katwijk/Noordwijk

De Tafelronde 115 is een serviceclub voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan en diverse activiteiten met elkaar organiseren. Mede om zich te blijven ontwikkelen en ontplooien. En ondertussen hun expertise, netwerk en tomeloze energie in willen zetten voor menig goed doel in de regio.