18
categorie Serviceproject
permalink
18 reacties

Jaarlijkse Haringtocht van Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk brengt 50.000 euro op

Opbrengst naar wooncomplex De Kokkel op het Zeehos

De Grote Katwijkse Haringtocht heeft dit jaar € 50.000 euro opgebracht. Dit waanzinnige geldbedrag is bestemd voor “Het Raamwerk”, om wooncomplex De Kokkel op het Zeehos een grondige make-over te geven. Deze editie van de Haringtocht, elk jaar georganiseerd door de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk, vond plaats op donderdag 14 juni.

Het doel van de Grote Katwijkse Haringtocht is de gasten een bijzondere en verrassende avond voorschotelen, terwijl de ‘Tafelaars’ met een veiling en loterij geld ophalen voor een lokaal goed doel.

Haringtocht dit jaar weer op het water

Dit jaar vond deze feestelijke avond als vanouds, plaats op de rondvaartboot “River Queen”, beschikbaar gesteld door Rederij van Hulst. Met aan boord ruim honderdnegentig gasten, die genoten van culinaire verrassingen, bereid door cateringbedrijf Cor Jansen. Sponsor van de heerlijke ‘Hollandse nieuwe’ en van de oesters was dit jaar Adri en Zoon. De haring smaakte iedereen goed en een oesterdame voorzag de gasten van heerlijke oesters, uiteraard onder het genot van een drankje.

Veiling en loterij

Tijdens de vaartocht veilden en verlootten twee nieuwe veilingmeesters (van herensociëteit ’t Latje) en ‘Tafelaar’ Korneel van der Plas de mooiste kavels, beschikbaar gesteld door Grand Hotel Huis ter Duin, Heineken Nederland, Van Manen architecten, Atvise, Blom Finance, Buro Brein, Abin Accountants, WHYCE, True Story Communicatie en nog vele andere sponsoren. Bike Totaal/Frans Luyten heeft ook  deels bijgedragen aan de hoofdprijs van de loterij: een gloednieuwe Vespa-scooter. De belangrijkste kavel – het Katwijkse vaatje met Hollandse Nieuwe – ging nipt voorbij aan de familie Jongeneel en werd een prooi voor Ouwehand Bouw, het bedrijf dat dit jaar zijn 75-jarig bestaan viert.

Opknapbeurt voor Wooncomplex de Kokkel
Het overgrote deel van de opbrengst van de Haringtocht is bedoeld voor het opknappen en inrichten van de gezamenlijke huiskamer en het terras van wooncomplex De Kokkel op het Zeehos in Katwijk. Een nieuwe moderne ‘look’, met ruimte om spellen te spelen of juist te bewegen. “We maken daar samen een mooie plek van waar de jonge bewoners, waaronder Maikel, van wooncomplex De Kokkel zich optimaal kunnen blijven ontwikkelen”, aldus Ronald Kat en Jeanet den Haan van het Raamwerk. “Dit gaat nu zeker lukken, dankzij het geweldige bedrag dat de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk samen met alle genodigden en sponsors heeft binnengehaald.”

Over de Ronde Tafel 115 Katwijk/Noordwijk

De Tafelronde 115 is een serviceclub voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan en diverse activiteiten met elkaar organiseren. Mede om zich te blijven ontwikkelen en ontplooien. En ondertussen hun expertise, netwerk en tomeloze energie in willen zetten voor menig goed doel in de regio.