11
categorie Euromeeting
permalink
Geen reacties

Euromeeting met de buitenlandse tafel 115

De Euromeeting is een jaarlijks terugkerend evenement waar alle Ronde Tafels (met nummer 115) uit Europa (en inmiddels ook buiten Europa) een weekend samenkomen. Dit jaar is het aan ons de beurt om het weekend te organiseren. En wat een weekend is het geworden!! Tafelaars uit Finland, Denemarken, Duitsland en Zuid Afrika al dan niet met partner en kinderen, te logeren bij onze eigen Tafelaars thuis.

De vrijdagavond staat traditioneel in het teken van de sketches en ook dit jaar werd er door de verschillende landen flink uitgepakt. Vergezeld door een prachtige zonsondergang werd bij de Koele Costa de toon voor het weekend gezet, waarbij we de buitenlandse Tafelaars (voor zover dit al niet het geval was) héél snel, héél goed leerden kennen. Natuurlijk wordt deze heerlijke avond afgesloten in de kroeg, in dit geval de Rosser in Noordijk, waar we tot de late uurtjes hebben doorgefeest.

Nadat zaterdagmorgen – al dan niet enigszins terughoudend – het ontbijt achter de kiezen was, was het tijd voor het herbeleven van de Nederlandse(Duitse) historie met een bezoek aan het Atlantic Wall Museum. Zeker voor onze Duitse Tafelaars een bijzondere ervaring 😉 ’s Middags het luie zweet eruit gewerkt op het Bootcamp parcour van Bootcamp Noordwijk, waarbij sommige Tafelaars fitter bleken dan vooraf ingeschat. En sommige, tja.. conform verwachtingen presteren. Na deze uitzonderlijke inspanning naar huis om te douchen en de smoking aan te trekken voor het gala-diner in Huis ter Duin, waar ook veel oud tafelaars (40+) aanwezig waren. Natuurlijk moest de avond in stijl worden afgesloten, dus we hadden een deel van de 19 afgehuurd om met z’n allen nog even door te feesten.

Zondagochtend afgesloten met een gezamenlijk ontbijt, waarna we afscheid hebben genomen van onze (nieuwe) vrienden. Wat een voorrecht om deze geweldige mensen te leren kennen. Het is echt een top-weekend geworden waar nog veel over nagepraat zal worden. Wij kijken met de Nederlandse Tafel uit naar volgend jaar wanneer Zweden de organisatie van de Euromeeting op zich zal nemen. De Tafel 115 Robbertson in Zuid Afrika heeft ons uitgenodigd om in 2019 naar Zuid Afrika te komen, iets wat we zeker niet af gaan slaan. Wordt vervolgd!