04
categorie Serviceproject
permalink
Geen reacties

€30.000 voor Dirk Kuyt Foundation

Woensdag 14 juni werd in Katwijk de jaarlijkse traditionele haringtocht voor het goede doel gevaren. Op het evenement, dat door de Ronde Tafel 115 Katwijk/Noordwijk werd georganiseerd, waren ruim 120 ondernemers aanwezig. Tijdens een heerlijke boottocht over De Kaag en de Oude Rijn was het volop genieten van de ‘Hollandse Nieuwe’ onder het genot van de traditionele coorenwijn en de muziek van Los Zand.

De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje ‘Katwijksche Hollandse Nieuwe’ ging dit jaar naar de Dirk Kuyt Foundation. Dirk Kuyt had al voor aanvang van de tocht besloten om de volledige opbrengst op zijn beurt ten gunste te laten komen van stichting Starchildren die door zijn foundation financieel ondersteund wordt. Starchildren geeft kansarme kinderen in Nepal (kinderen uit de gevangenis, HIV/AIDS geïnfecteerde kinderen en AIDS wezen) de geborgenheid van een thuis, toegang tot gezondheidszorg en onderwijs en geeft ze een nieuwe kans.

Net als vorig jaar werd het eerste vaatje ‘Katwijksche Haring’ geveild door de ervaren tafelaars Robert Bannink en Leendert Vis. Onder toeziend oog van notaris mr. C. van der Plas van notariskantoor Verhees Van der Plas c.s. Netwerk Notarissen, maakten zij van deze Amerikaanse veiling wederom een groot succes.

Na een moeizame start werd de veiling halverwege onderbroken door Dirk Kuyt zelf. “Live” vanuit Titisee in Duitsland. Via twee tv-schermen vertelde Dirk hoe blij hij is met dit geweldige initiatief en spoorde de aanwezigen aan om het record van vorig jaar van € 25.000,– te overtreffen. Ook Dirk Kuyt’s vrouw Gertrude liet zich niet onbetuigd. Zij bood goed mee, hield een warm pleidooi voor de stichting Starchildren en verleende zo ook haar bijdrage aan de veiling. Het record van 2005 is, mede door de tv-toespraak van Dirk Kuyt, uiteindelijk ruimschoots overtroffen. En om dit te vieren gingen, volgens traditie, Robert Bannink als voorzitter van de Ronde Tafel en Joeri van den Hoek als voorzitter van de haringtocht commissie onder luid gejuich overboord.

Hans Jongeneel was uiteindelijk de laatste bieder en voor een record bedrag van maar liefst € 30.000,– ging het eerste vaatje ‘Katwijksche Haring’ dus naar Jongeneel Transport BV. Dit recordbedrag is het resultaat van de wijze van veilen. Bij een veiling op Amerikaanse wijze betaal je namelijk alleen het verschil van opbod. Daarom moeten ook een aantal andere ondernemers bedankt worden voor hun niet aflatende enthousiasme. Zoals Ouwehand Bouw Groep, Van Rhijn Bouw, Basis Bedrijfshuisvesting, Van der Geer & Partners, Meesterbakker Van Maanen, Rabobank Katwijk en Verhees Van der Plas Notarissen.

Margriet Ronkes, Mik Diepeveen en de huismanager Rames Acharya van stichting Starchildren kregen zo aan het eind van deze gezellige en succesvolle tocht een cheque ter waarde van €30.000,– overhandigd van Gertrude Kuyt en Hans Jongeneel.

De haringtocht wordt ieder jaar mede mogelijk gemaakt door: Rederij TRITON, Haringhandel L. Haasnoot, Vishandel Schuitemaker, LEBKOV & Sons, Dirkzwager Distilleerderijen en Los zand.