24
categorie Serviceproject
permalink
20 reacties

Actie voor zorgpersoneel

NOORDWIJK 9 April 2020 – Als ondernemer in de zorg heeft Andy Jansen – lid van de Ronde Tafel Katwijk Noordwijk – goed zicht op de diverse problemen die spelen binnen de ziekenhuiszorg tijdens deze Corona Crisis. Met name bij zorgverleners die samenwonen met een partner, kinderen of ouders met ernstige gezondheidsklachten, leeft de angst hun dierbaren te besmetten met het Corona virus. De kans om het Coronavirus op te lopen is als arts of verpleegkundige in een ziekenhuis vanzelfsprekend veel groter dan daarbuiten. Ook mede Tafelaar en huisarts Dennis Mook herkent zich in deze problematiek en zou zich graag inzetten voor een oplossing.

Het project
Met diverse partijen zoals Horeca Nederland regio Noordwijk en Noordwijk Marketing is er gezocht naar een geschikte accommodatie om hulpverleners – die hiervoor in aanmerking komen – tijdelijk te kunnen onderbrengen. De Ronde Tafel Katwijk / Noordwijk wordt al snel betrokken bij het opstartende project. Er wordt een accommodatie gevonden die bereid is om tegen kostprijs te verhuren. De eigenaar van De Duinpan in Noordwijk geeft aan graag bereid te zijn de zorgverleners tegen kostprijs te ontvangen en wil zich daarnaast inzetten om hun verblijf op het park zo prettig mogelijk te maken. De Duinpan bestaat uit vrijstaande chalets en is daarom uitermate geschikt voor deze opvang. 

De financien
Vanuit de Ronde Tafel Katwijk / Noordwijk is er direct een bedrag gedoneerd om tien chalets gedurende twee weken te huren. Hiermee krijgt het project een vliegende start en wordt er in de tussentijd gezocht naar een sponsor die de tweede fase wil financieren. De Ronde Tafel Katwijk / Noordwijk organiseert jaarlijks onder andere de Grote Katwijkse Haringtocht waar het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild wordt voor een goed doel. Negentig procent van de opbrengst gaat naar een vooraf gekozen goed doel. De overige tien procent van de opbrengst wordt gereserveerd voor kleinere goede doelen en deels gespaard voor bijzondere goede doelen zoals dit project. De financiële bijdrage van de Ronde Tafel vloeit dus direct voort uit de giften van de lokale ondernemers die veelal jaarlijks aanwezig zijn bij de Haringtocht. Daarom – ook namens de zorgmedewerkers – een speciaal woord van dank voor al die mensen die de afgelopen jaren hun bijdrage hebben geleverd aan de Haringtocht.

Het vervolg

Inmiddels heeft de Rotery Wassenaar aangegeven de benodigde gelden voor tweede fase te doneren, en ook de Rotery Bollenstreek wil het project financieel gaan steunen. Hiermee kunnen we voor een langere periode een aantal zorgmedewerkers de praktische steun bieden die op dit moment zo hard nodig is. We hopen uiteraard nog meerdere geldschieters te vinden die dit project verder kunnen verlengen. Het lijkt er namelijk op dat het Coronavirus nog wel even rondwaart.

Ronde Tafel 115 | Actie voor zorgpersoneel from VineVisuals on Vimeo.